Beurzen, vergaderingen, seminars, festivals… Wat de aard van jouw evenement ook is, polsbandjes bieden een eenvoudige, betaalbare en effectieve manier om over jouw evenement te communiceren en de toegang gemakkelijker te regelen. Ontdek in deze blog de voordelen van event polsbandjes. 

Wat is het doel van een evenementenpolsbandje?

Een polsbandje is een uitstekende manier om jouw evenement te promoten en deelnemers te identificeren en zo de toegang snel te regelen. Het is tegelijkertijd een reclameobject en een beveiligingshulpmiddel waarmee een deelnemer onmiddellijk kan worden herkend en of hij tot een specifieke categorie behoort (VIP, artiest, backstage… ect). Zonder dit kan een persoon geen toegang krijgen tot jouw evenement. Met deze accessoire kan ook ter plaatse betaald worden dankzij een aangesloten chip.

Vinyl polsbandjes

Vinyl polsbandjes zijn perfect voor alle soorten binnen- en buitenevenementen dankzij hun weerstand tegen vocht, water, UV en wrijving. Ze maken een gemakkelijke identificatie van een deelnemer voor een lange periode mogelijk dankzij de fraudebestendige kliksluiting, bedoeld voor eenmalig gebruik. 

Tyvek polsbandjes

Tyvek-polsbandjes zijn ook een belangrijk product voor evenementen omdat ze licht en scheurvast zijn. Bovendien is elk polsbandje genummerd, wat praktisch is voor de controle en identificatie van personen. Ze gaan ook fraude tegen; in feite kunnen ze niet worden verwijderd als ze eenmaal om de pols zijn geplaatst dankzij een zelfklevende en permanente sluiting. Om het te verwijderen, hoef je het alleen maar te knippen. 

Siliconen polsbandjes

Siliconen polsbandjes zijn misschien wel de bekendste. Deze polsbandjes zijn bestand tegen alle soorten handelingen, evenals tegen extreme temperaturen, water, chemicaliën en UV-stralen. Ze hebben het voordeel dat ze lang als nieuw blijven, ongeacht het gebruik. Ook kunnen ze worden hergebruikt. 

Met dit polsbandje kun je door middel van de kleur onderscheid maken tussen verschillende soorten deelnemers. Het is echter gemakkelijk verwijderbaar en kan daarom gemakkelijk van persoon op persoon worden overgedragen.

Geweven polsbandjes

Dit type armband is verfijnder dan de vorige. Ze zijn licht, gemakkelijk te dragen en trendy. Ze hebben ook een permanente sluiting met een ring of plastic cilinder die niet kan worden losgemaakt zodra de armband is aangepast. Deze esthetische armband kan na het evenement als souvenir worden bewaard.

RFID-polsbandjes

Organisatoren maken steeds vaker gebruik van nieuwe polsbandjes voor evenementen, ook wel ‘cashless’-polsbandjes genoemd. Ze maken gebruik van NFC-technologie, die gebaseerd is op de uitwisseling van informatie tussen een chip en een lezer. Deze polsbandjes identificeren niet alleen mensen, maar stellen hen ook in staat om gemakkelijk hun drankjes te betalen door simpelweg hun arm uit te steken. 

Ze zijn geschikt voor alle soorten evenementen. Deze polsbandjes verbeteren de ervaring van de deelnemers omdat ze het risico op portemonneediefstal beperken en hen ongehinderd van het evenement laten genieten. 

Polsbandjes bestellen kan bij Combicraft, ze worden gepersonaliseerd met de kleuren van jouw evenement en met de informatie van jouw keuze (logo, tekst, barcode, QR-code, enz.).